meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bakan Yanık'tan 'kadına yönelik şiddetle mücadele' mesajı

Bakan Yanık

Bakan Yanık'tan 'kadına yönelik şiddetle mücadele' mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde verdiği mesajda, "Kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da aynı mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

ANKARA (İGFA) -  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede koruyucu ve önleyici mekanizmaları daha etkin hale getirmek için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde hareket ettiklerini belirtti.

Kadına yönelik şiddetle ve kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda sürdürdükleri mücadeleyi aynı şekilde devam ettireceklerini belirten Bakan Yanık, kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin paylaşımda bulundu.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nin (ŞÖNİM)  herhangi bir aksamaya yol açmayacak şekilde tedbirlerini alarak çalışmalarına büyük bir özveriyle devam ettiklerini kaydeden Bakan Yanık, “"ŞÖNİM’lerimiz 81 ilimizde hizmet veriyor. ŞÖNİM’lerde, kuruldukları günden bugüne kadar yaklaşık 831 bin kadın, 68 bin erkek ve yaklaşık 107 bin çocuk olmak üzere 1 milyondan fazla kişiye hizmet verdik”. Türkiye’de ilk defa Ankara ve İstanbul’da 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet birimleri oluşturduk. Bakanlığa bağlı 374 Sosyal Hizmet Merkezinde (SHM) Şiddetle Mücadele İrtibat Noktalarını faaliyete geçirdik. Bu sayede kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki koruyucu ve önleyici hizmetlerin, SHM Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları ile daha etkin ve ulaşılabilir hale geldi" diye konuştu.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi