meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Alkan'dan Önkuzu mesajı!

Alkan

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, sosyal medya hesabından Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu şehit edilişinin 51.yılında andı.

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, şehit Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu şehadetinin 51.yılında sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla andı.

Alkan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "Şehadetinin 51.yılında Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

ERTUĞRUL DURSUN ÖNKUZU KİMDİR?

Ertuğrul Dursun Önkuzu 1948 senesinde Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda eğitim görürken solcu öğrenciler tarafından 23 Kasım 1970'de ciğerlerine pompayla hava basılarak şehit edilen Önkuzu'nun daha sonra intihar süsü verilmek için 3. kattan atıldığı belirlendi. Cenazesi doğduğu yer olan Zile'de toprağa verildi.

Ertuğrul Dursun Önkuzu adına birçok şiir ve türkü yazıldı. Yazar Emine Işınsu, "Sancı" isimli romanıyla Dursun Önkuzu'nun hayatını anlattı. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun "Önkuzu" adlı şiirini besteleyerek şarkı yaptı. 12 Eylül Askeri Darbesi'ni anlatan Lütfü Şehsuvaroğlu'nun 'Kafes' isimli kitabından derlenen Kafes filminde ise Dursun Önkuzu'nun canlandırıldığı sahneler mevcuttur.



Anahtar Kelimeler: Alkan' Önkuzu mesajı!
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi