meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Alkan’dan Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlama mesajı

Alkan’dan Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlama mesajı

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan , Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan mesajında, “Veteriner Hekimler insanlık için önemli görevler üstlenmektedir.Tüm dünyanın sağlıklı, güvenli ve huzur içerisinde yaşaması için Veteriner Hekimler canla başla çalışmaktadır ve çalışmaya da devam edecektir.” Dedi.

Her yıl Nisan ayının son cumartesi gününün Dünya Veteriner Hekimler günü olarak kutlanmakta olduğunu ve bu yılki temasının ise “Covid-19 krizine karşı Veteriner Hekimlerin yanıtı” olduğunu söyleyen Alkan mesajının devamında şunları kaydetti: “Veteriner Hekimlik insanlık içindir. Dün kuduz, burusella, şarbon ve 250 ayrı hayvandan insana geçen hastalıklar için mücadele ettik, bugün ise Covid-19 için ediyoruz.

Veteriner Hekimler Covid 19 gibi zoonoz hastalıklarda insan sağlığı için ilk ve en önemli bariyerdir.

Aşı çalışmalarında hem dünyada hem de ülkemizde en ön safta bizzat aşının bulunmasında rol almışlardır.

Hayvan sağlığı, hayvan refahı, İnsan sağlığı, gıda güvenliği, gıdaya erişim, sağlıklı ürünler, çiftlikten sofraya her aşamada Veteriner Hekimler insanlık için önemli görevler üstlenmektedir.

Tüm dünyanın sağlıklı, güvenli ve huzur içerisinde yaşaması için Veteriner Hekimler canla başla çalışmaya devam edecektir. Bugün ülkemizde yürütülen yerli Covid-19 aşı çalışmasını 3.Faz aşamasına getiren Veteriner Hekim Prof.Dr. Aykut Özdağrendeli ve 1. Faz aşamasına getiren Veteriner Hekim Prof. Dr. Osman Erganiş hocalarımız bunun en yeni örnekleridir.

Dünyada da Almanya Çin ve birçok ülkenin aşı çalışmasında ve salgın birimlerinin başında Veteriner Hekimler vardır. Bu vesile ile Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutluyorum.”



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi