meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

AK Partili Çelik MKYK sonrası açıklamasında Macron'a tepki gösterdi

AK Partili Çelik MKYK sonrası açıklamasında Macron

AK Partili Çelik MKYK sonrası açıklamasında Macron'a tepki gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) -  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Macron'un Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "Macron bütün açıklamalarında Türkiye'yi hedef alıyor. Macron'un Rusya ve Türkiye'nin Libya'da bulunmasına yönelik açıklamaları skandaldır" dedi.

Kıbrıs davası hiçbir zaman desteksiz kalmayacağını ifade eden Ömer Çelik, Libya gündemini yakından takip ettiklerini ve Libya'da barışın ve istikrarın sağlanması libya halkının iradesiyle olması gerektiğini söyledi.

MİÇOTAKİS'İN YEGANE MESAİSİ TÜRKİYE HAKKINDA YALAN SÖYLEMEK

Ege'nin bir barış denizi olmasını istediklerini belirten Çelik, "Yunanistan ile masaya oturalım diyoruz ancak Yunanistan masadan kaçıyor. Yunanistan, hiçbir ülkenin lideriyle dış politika konuşmuyor, sadece Türkiye'yi şikayet ediyor. Miçotakis'in yegane mesaisi Türkiye hakkında yalan söylemek. Yunanistan'ın silahsız statüdeki adaları silahlandırması gayri hukukidir. Yaptıkları şeyler Yunan halkının kaynaklarını israf etmekten başka bir şey değildir" diye konuştu.

ERDOĞAN-KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile saatler süren bir görüşmesi ile ilgili de gelen sorularla yanıtlayan Çelik, "Bir anda herkes görüşünü değiştirecek diye bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımız kapsamlı bir şekilde kendi siyasi pozisyonunu paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu helalleşmeden bahsediyor, CHP'den bir çok isim bunun CHP ilkelerinden taviz vermek olduğunu söylüyor. Helalleşmenin altını nasıl dolduracaksınız? Bunun doldurulması lazım" dedi.

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN ŞEHİT YAKININA KÜFRÜ

Çelik, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür olayı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. "Küfrü eden kişi önce inkar etti, sonra kabul etti" diyen Çelik, "Fakat özür dilerken bile aileyi dışında tutarak ciddi bir özür bile dileyemedi. CHP, "Bu bir provokasyondur" dedi. Asıl mesele şudur, bu küfre bir mazeret bulma çabasına giriyorlar. Kınanması ve lanetlenmesi gereken bir şeydir. Diyelim ki kurgu, buna rağmen bu küfür meşru mudur? Hem bu olay kurgu değildir, kameraların önünde gerçekleşmiştir. Net bir durum var ortada" diye konuştu.

 

https://twitter.com/omerrcelik/status/1460248446854651915


Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi