meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA KARARI SONRASI, EDİRNE'DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA KARARI SONRASI, EDİRNE

.

ALIŞ VERİŞ İÇİN KALABALIKLAR OLUŞURKEN, ESNAF VE VATANDAŞ ALINAN KARARLAR İÇİN NE DEDİ ?

ŞAFAK ÇEKVER

EDİRNE / UHA  - Yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma kararını açıkladı.

Buna göre; 29 Nisan saat 19.00’dan 17 Mayıs saat 05.00’e kadar kesintisiz sokak ve hareket kısıtlaması uygulanacak. Şehirler arası seyahat izne tabi olacak, tüm iş yerleri faaliyetine ara verecek. Pazar günleri zincir marketler kapalı olacak.

Tüm kademelerde uzaktan eğitime geçilecek, sınavlar ertelenecek. 81 il valiliğine 29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanmayla ilgili genelge gönderildi. Peki yayımlanan genelge sonrası ne oldu? Sabah saatlerinde başlayan kentteki haraketlilik gün boyunca devam etti.

Alışveriş için vatandaşlar şehrin merkezi olan Saraçlar caddesinde yoğunluk oluştururken,kimileri de tam kapanmaya daha iki gün olmasına rağmen şimdiden ihtiyaçlarını temin etmeye başladı.

ESNAF VE VATANDAŞ NE DÜŞÜNÜYOR ?

Perşembe akşamı saat 19.00 itibarıyla başlayıp 17 Mayıs saat 05.00'e kadar sürecek kısıtlama ile ilgili olarak ise mikrofonumuzu uzattığımız Esnaflar ve Vatandaş Alınan bu kısıtlama kararında geç kalındığını ifade ederken, vergi, kira, çek gibi ödemelerin ne olacağından ve hiç bir şekilde destek göremediklerinden dert yandı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi